Kosten stalen ramen

Jouw woning, die moet er mooi uit zien. Je vindt het dan ook heel belangrijk dat jouw woning een mooie uitstraling heeft. Wanneer je huis al wat ouder is zal het standaard voorzien zijn van houten kozijnen met enkel glas. Deze kozijnen geven je huis een mooi klassiek uiterlijk, maar het zijn na pakweg 25 jaar ook echte kostenposten. Een houten kozijn is namelijk aan slijtage onderhevig. Weer en wind eisen hun tol bij jouw kozijn, en dat merk je aan alles. Je energiefactuur is waarschijnlijk ieder jaar aanzienlijk hoog, en toch heb je het gevoel dat je de thermostaat iedere winter weer een graad hoger moet zetten om in een comfortabel warm huis te wonen. De reden hiervan is dat jouw kozijnen oud zijn geworden. Het raam van enkel glas wat erin zit heeft geen isolatiewaarde. Sterker nog: de kou trekt rechtstreeks weg uit je raam wanneer je enkel glas hebt. Het is dan ook een heel goed idee om je te oriënteren op nieuwe ramen. Wanneer jij je woning een karakteristiek uiterlijk wil geven kan je kiezen voor stalen ramen.
Stalen ramen zaten in de deftigere woningen voordat houten ramen in opkomst waren. Een stalen raam geeft jouw woning een chique uitstraling. Zeker wanneer je kiest voor regels voor je raam, waardoor je een soort verdeling op je raam krijgt, is jouw huis direct een echte blikvanger. Daarnaast is een stalen raam letterlijk ijzersterk waardoor een inbreker jouw huis liever snel voorbij zal lopen. Nu je het bovenstaande allemaal hebt gelezen wil jij natuurlijk weten hoeveel je kwijt zal zijn voor stalen ramen. We hebben deze kosten daarom voor jou op een rijtje gezet.

Hoeveel kosten stalen ramen

Stalen ramen zijn ramen die in de duurste prijsklasse vallen. Je hebt ze in alle soorten en maten, maar we zullen je een prijs geven die gebaseerd is op vaste stalen ramen. Je mag in dat geval denken aan een prijs per vierkante meter, inclusief

BTW, montage en HR++ glas. In dat geval zal je voor een stalen raam per vierkante meter tussen de  1100 en 1200 euro kwijt zijn. Je kan deze ramen laten uitvoeren in een aantal mechanismes, maar de klassieke stalen ramen zijn vast ramen die je eventueel kan open zetten met een scharniermechanisme.
Een goed prijsvoorbeeld is dit: je wil 2 grote ramen in je woning gaan voorzien van nieuwe stalen kozijnen. Wanneer dit ramen zijn van 2,5 meter breed en 2,2 meter hoog met een totaal oppervlak van 11 vierkante meter kom je op een totaal kostenplaatje van 12000 euro uit. Dit is een behoorlijke uitgave, maar wanneer jouw woning zich bevindt in een buurt met veel woningen van hetzelfde type en het zelfde bouwjaar zal jouw huis er direct tussenuit springen wanneer je het ooit wil gaan verkopen. Kopers zijn namelijk dol op huizen met stalen ramen, dus jij verdient deze investering vroeg of laat absoluut weer terug.

  • Als je handig bent. Jij bent waarschijnlijk niet de aangewezen persoon om eigenhandig stalen ramen te zetten in je huis. Dat kan je het beste overlaten aan de professional. Wel kan je een aantal werkzaamheden van de professional doen die de prijs wat zullen reduceren. Zo zal je wellicht wel zelf je oude raam kunnen verwijderen en afvoeren naar de gemeentewerf met een aanhangwagen of een busje.
  • Als je de hele klus graag uitbesteedt. Wanneer jij totaal geen omkijken wil hebben naar het plaatsen van de stalen ramen besteed je de hele klus, van het verwijderen van je oude raam tot het afvoeren ervan naar de gemeentewerf, uit aan de aannemer.

Hoe is de prijs van stalen ramen tot stand gekomen

De prijs van stalen ramen komt tot stand door een aantal keuzes die jij maakt tijdens de aanschaf van je raam. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: welk type raam kies je. De ramen die we zojuist benoemden zijn gebaseerd op een vast raam. Gaat jouw voorkeur echter uit naar een draai-kiepraam, een valraam of een schuifraam of schuifpui, dan zal je meer kosten moeten maken voor het mechanisme wat in het raam moet worden verwerkt.
  • Keuze 2: vervang je ook gelijk je buitendeur. Wanneer jij ervoor kiest om ook direct je buitendeur te laten vervangen komt er een behoorlijke extra kostenpost bij. Wanneer je echter kiest voor statige stalen ramen is een bijpassende buitendeur gewoon de allermooiste oplossing.
  • Keuze 3: Kies je voor ankers of regels. Een stalen raam wordt vaak versierd met deurankers of regels op de ramen. Deze zaken zitten niet standaard bij de prijs inbegrepen en zijn dus meerkosten. Deze verfraaiing van jouw ramen maken je huis wel een echte blikvanger dus eens zie je deze uitgave weer terug keren.
  • Keuze 4: Kies je ook voor nieuwe vensterbanken. Nieuwe kozijnen wil vaak zeggen dat je ook standaard nieuwe vensterbanken zal moeten kopen omdat deze vaak vast zitten aan het kozijn. Tegen meerprijs kan je deze meteen laten meeleveren.

Handige besparingstips

Stalen ramen zijn nogal een uitgave. Het is dan ook goed om te weten dat je eenvoudig kan besparen op de aanschaf ervan. We geven je een paar handige besparingstips.

  • Ga voor kwantumkorting. Wanneer je nieuwe ramen gaat bestellen is het altijd goed om met je buren te overleggen. Wellicht hebben zij hier ook wel oren naar. Jullie zouden kunnen samenwerken en bij de ramenleverancier een kwantumkorting kunnen bedingen.
  • Subsidies en premies. Wanneer jouw woning meer dan 25 jaar oud is heb je recht op een Renovatiesubsidie. Wanneer je tot 15000 euro uitgeeft aan je renovatie krijg je daar een percentage tot wel 40 procent van terug als subsidie.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Offertes opvragen is heel eenvoudig en het loont de moeite absoluut wanneer je stalen kozijnen wil gaan kopen. Tot wel 40 procent kan je terugverdienen door een muisklik op onderstaande button. Op die manier weet jij zeker dat je niet teveel betaalt voor je stalen kozijnen.

Gratis tot 6 offertes in je mailbox?

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per PVC specialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale raamspecialisten en kies de beste deal!