Kosten ramen reparatie

Je hebt waarschijnlijk in het verleden een behoorlijk bedrag geïnvesteerd in nieuwe ramen met isolatieglas. Wanneer je daarbij ook hebt gekozen voor nieuwe kozijnen zal het door de jaren heen zo zijn dat er beschadigingen optreden aan jouw kozijnen en ramen. De factuur van je kozijnen en ramen heb je waarschijnlijk nog wel liggen. Je kan erop zien dat je destijds een behoorlijk bedrag hebt geïnvesteerd in die kozijnen en ramen. Zomaar weer de hele boel vervangen is dan ook niet voor iedereen weggelegd. De kosten zullen weer aanzienlijk hoog zijn, en er komt een behoorlijke verbouwing bij kijken. Mede om die reden kiezen veel mensen voor het een reparatie van hun bestaande ramen en kozijnen. Wanneer jij beschadigingen hebt aan je bestaande ramen en kozijnen, ongeacht het materiaal waar ze van gemaakt zijn, zal je graag willen weten hoeveel je ongeveer kwijt zal zijn wanneer je ze wil laten repareren. We geven je daarom nu graag een indicatie van die kosten.

Wat is de prijs van de reparatie van kozijnen

Op het moment dat jij je kozijnen wil laten repareren is het altijd goed om een monteur te laten kijken naar het aantal uren wat hij kwijt zal zijn aan het herstellen van jouw kozijnen of ramen. Dit zal doorgaans worden berekend aan de hand van een uurtarief. Ook zal er worden gekeken hoeveel monteurs er nodig zijn om één

kozijn te herstellen. We geven dit uurtarief in een schema voor je weer.

Welk type reparatie Hoeveel kost dit gemiddeld
Een reparatie door 1 monteur van 1 uur Tussen de 135 en 150 euro
Een reparatie door 2 monteurs van 1 uur Tussen de 200 en 220 euro
Kostprijs per kwartier extra Tussen 17 en 19 euro

 

Het bovenstaande kostenplaatje is een indicatie. Hierbij is rekening gehouden met de arbeidskosten, de materiaalkosten, een eventuele bouwsteiger, apparatuur en voorrijkosten. De aanloopkosten oftewel opstartkosten zijn relatief hoog omdat er apparatuur dient te worden opgebouwd. Met dit in gedachten zie je direct dat er een aantal manieren is om de kosten te reduceren:

  • Werk zelf mee. Ben jij handig met het repareren van kozijnen of het plaatsen van ramen en is er sprake van een groot raam, dan kan je ervoor kiezen om de monteur te helpen als tweede man. Dit bedrag spaar je dan uit.
  • Voer materialen zelf af. Moet er materiaal worden afgevoerd, dan zal de monteur daar kosten voor berekenen. Als jij de beschikking hebt over een aanhanger kan je dit echter ook zelf doen.

Hoe is de prijs van de reparatie van kozijnen opgebouwd

De prijs van de totale reparatie van je kozijnen komt tot stand door een aantal keuzes die jij maakt wanneer je ervoor kiest je kozijnen te laten repareren. We zetten deze keuzes voor je op een rijtje.

  • Keuze 1: doe je het zelf of laat je een monteur komen. Wanneer er sprake is van kleine krasjes in je (kunststof) kozijnen kan je deze nog prima zelf weg werken. Vulmiddel hiervoor is te koop in de betere doe het zelf zaak. Tussen 30 en 100 euro koop je zo’n setje
  • Keuze 2: Wie regelt de materialen. Wanneer je een monteur laat komen voor een kozijn op de eerste of tweede verdieping dan heb je een bouwsteiger nodig wanneer de beschadiging aan de buitenkant zit. Op het moment dat jij echter al met een verbouwing bezig bent, of je via je kennissen aan een bouwsteiger kan komen, kan je deze natuurlijk prima zelf regelen. De monteur zal de steiger dan niet meer hoeven te huren en dit drukt de prijs.
  • Keuze 3: weegt de kostprijs van het herstellen nog wel op tegen nieuwe kozijnen. Wanneer jij schade hebt aan je kozijnen of ramen en je laat een aannemer komen, dan kan het zijn dat de conclusie is dat je voor een lagere prijs nieuwe kozijnen en ramen kan kopen. Je kijkt dan weliswaar naar een heel andere aanschaf maar je kan ook weer voor jaren vooruit.
  • Keuze 4: Welke ramen kies Zit er in jouw oude ramen nog enkel glas of HR glas met een lagere isolatiewaarde, dan kan je ervoor kiezen om tegelijk nieuwe ramen te laten plaatsen. Je kiest dan voor HR++ glazen die een veel hogere isolatiewaarde hebben.
  • Keuze 4: Betreft het verzekeringswerk. Wanneer de beschadiging aan jouw kozijnen het rechtstreekse gevolg is van een poging tot inbraak, een enorme storm of vandalisme, dan is de kans groot dat je de kosten kan laten uitvoeren voor kosten van je verzekeraar. Het kan nooit kwaad om hiernaar te kijken voor je een aannemer inhuurt.

Handige besparingstips

Kozijnen laten herstellen is een karwei waar een behoorlijk kostenplaatje aan vast kan zitten. We geven je daarom dan ook vast een aantal handige besparingstips waar jij je voordeel mee kan doen.

  • Laat goedkoop geen duurkoop worden. Veel mensen overschatten hun eigen klustalenten. Deze mensen zullen bij een poging om hun kozijnen zelf te herstellen dan ook meer brokken maken dan nodig is. De aannemer zal daarna nog meer tijd nodig hebben om de totale schade weer te herstellen. Het is daarom goed om te overwegen of zelf doen wel zo’n verstandig idee is.
  • Ga voor kwantumkorting. Een herstelling aan je kozijnen omdat er schade is door bijvoorbeeld een storm is een klus waar meer mensen in jouw straat mee te maken zullen hebben. Jullie kunnen samen een aannemer inhuren en de klus in één keer laten doen. De aannemer zal efficiënter kunnen werken, slechts één keer hoeven voor te rijden, en slechts één keer apparatuur hoeven op te bouwen.

Offertes opvragen

Je ramen laten herstellen is een klus die behoorlijk in de papieren kan lopen. De snelste manier om te besparen op deze kosten is door het opvragen van offertes. Met één klik op de onderstaande button vraag je direct meerdere vrijblijvende offertes op in je mailbox. Hierdoor weet jij direct welk bedrijf voor jou het voordeligste kan werken. Je kan besparen tot meer dan 30 procent.

 

 

Gratis tot 6 offertes in je mailbox?

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per PVC specialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale raamspecialisten en kies de beste deal!