Kosten pvc ramen

Op het moment dat je woning al wat ouder wordt begint het vaak duur te worden om je woning goed warm te stoken. Je betaalt maandelijks een hoog voorschot aan je energiebedrijf maar je krijgt er eigenlijk redelijk weinig voor terug. Je moet namelijk blijven stoken om het in huis goed warm te krijgen, en je voelt gewoon dat de warmte door je muren heen je huis weer verlaat.Eigenlijk is het niet zo dat de warmte door je muren heen vertrekt; meestal gebeurt dit via je ramen en kozijnen. Je ramen en kozijnen zijn namelijk in een oud huis nog gemaakt met enkel glas. Wanneer je daarnaast ook nog eens houten kozijnen in je huis hebt zitten kom je al snel tot de conclusie dat je veel geld kan besparen door te kiezen voor PVC ramen. PVC ramen hebben immers uitstekende isolerende eigenschappen, ze zijn onderhoudsvriendelijk en gaan tientallen jaren mee. Natuurlijk wil jij graag weten hoeveel je ongeveer kwijt zal zijn wanneer je pvc ramen gaat bestellen. We geven je daarom nu graag een indruk hiervan.

Wat is de prijs van PVC ramen

PVC (kunststof) ramen hebben een prijskaartje wat is gebaseerd op de afmetingen van het raam en het type raam. We hebben een aantal veelvoorkomende types ramen voor je op een rijtje gezet samen met het prijskaartje wat hieraan vastzit.

Dit zijn de prijzen van de ramen met het glas; de kosten van het zetten van de ramen zitten hier nog niet bij.

Vast raam van PVC Totaalprijs inclusief levering, BTW en HR++ isolatieglas
1000 bij 1000 mm Tussen 110 en 250 euro
1500 bij 1200 mm Tussen 160 en 300 euro
2000 bij 2500 mm Tussen 350 en 450 euro

 

Daarnaast is er nog de keuze voor een zogeheten draai-kiepraam. Deze prijzen zijn inclusief mechanisme.

Draai-kiepraam van PVC Totaalprijs inclusief levering, BTW en HR++ isolatieglas
1000 bij 1000 mm Tussen 200 en 300 euro
1500 bij 1200 mm Tussen 200 en 400 euro
2000 bij 1500 mm Tussen 450 en 550 euro

 

Een ander raam is het valraam wat vaak voor in het toilet en de badkamer wordt gebruikt.

Valraam PVC Totaalprijs inclusief levering, BTW en HR++ isolatieglas
500 bij 500 mm Tussen 60 en 100 euro
1000 bij 1000 mm Tussen 160 en 250 euro
1500 bij 1200 mm Tussen 260 en 350 euro

 

Een schuifraam, ook wel schuifpui genoemd, heeft een speciaal mechanisme en wordt vooral voor ramen beneden gebruikt.

Schuifraam PVC Totaalprijs inclusief levering, BTW en HR++ isolatieglas
1500 bij 1000 mm Tussen 750 en 800 euro
2000 bij 1500 mm Tussen 950 en 1100 euro
2000 bij 2000 mm Tussen 1050 en 1200 euro

 

De kosten zoals hierboven vermeld zijn de kosten van alleen de ramen; het plaatsen is hier nog niet bij inbegrepen. De kosten van het plaatsen van een dergelijk raam zijn gelijk aan de aanschafprijs. Wanneer je dus weet hoeveel je kwijt zal zijn aan je totale pakket ramen en je vermenigvuldigt dit met twee, dan weet je hoeveel je in totaliteit kwijt zal zijn.

Hoe is de bovenstaande prijs opgebouwd

De totale prijs van PVC ramen is opgebouwd aan de hand van een aantal keuzes die je maakt wanneer je de ramen bestelt.

  • Keuze 1: Welke kleur kies je. Veel mensen denken bij PVC ramen aan wit of gebroken wit. Toch is het ook mogelijk om te kiezen voor een kleur. Bij de meeste PVC ramen zijn alle RAL kleuren mogelijk tegen meerkosten.
  • Keuze 2: Welk glas kies je. We gingen bij het bovenstaande kostenplaatje uit van HR++ glas. Wanneer jij echter kiest voor HR glas, enkel glas, of HR+++ glas zal het kostenplaatje respectievelijk lager dan wel hoger worden. Voordat je gaat bezuinigen op het glas is het echter goed om je te bedenken dat isolatieglas zichzelf weer terugbetaalt over een aantal jaren.
  • Keuze 3: Kies je nog voor extra opties. De bovenstaande prijzen zijn voor standaard ramen. Wil jij echter opties zoals vensterbanken erbij, dan kan dit uiteraard tegen meerkosten. Ook extra stevig hang- en sluitwerk is mogelijk wanneer jij je ramen wil beveiligen tegen inbraak. Je muren opnieuw laten afwerken wanneer er schade is gekomen door het plaatsen van de nieuwe kozijnen kan tegen meerkosten worden geregeld door de aannemer.

Interessante besparingstips

PVC kozijnen aanschaffen is een flinke uitgave. Het is echter een aankoop die zichzelf weer terugverdient, dus eigenlijk spreek je van een investering. Het is goed om te weten dat je eenvoudig kan besparen op de aanschaf van PVC ramen en kozijnen.

  • De overheid looft een premie uit wanneer je overgaat tot de aanschaf van PVC ramen. Deze premies zijn de premie berekend op inkomen en de renovatiepremie.
    De premie berekend op inkomen is van toepassing wanneer jouw inkomen onder 30.000 euro ligt. Is je totale rekening hoger dan 2500 euro, dan krijg je een premie van 1250 euro.
    De renovatiepremie is van toepassing bij een woning die meer dan 15 jaar oud is. Bij een maximale investering van 15000 euro krijg je een renovatiepremie van tot wel 40 procent.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Offertes opvragen is eenvoudig en het kost je weinig tijd. Met één klik op de onderstaande button vraag je meerdere offertes vrijblijvend op. Je kan hiermee direct een flinke besparing op je rekening realiseren die kan oplopen tot wel 30 procent.

 

Gratis tot 6 offertes in je mailbox?

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per PVC specialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale raamspecialisten en kies de beste deal!