Kosten aluminium ramen

Je eigen woning is voor de meeste mensen een kostbaar bezit. Veel woningen zijn al een behoorlijk aantal jaren oud, en dat is te merken aan een aantal zaken. Zo heeft een oudere woning natuurlijk behoorlijk wat charme. De gevel van het huis heeft al heel wat weer en wind te verduren gehad en is daardoor gekleurd en enigszins aangetast. De kozijnen van een oudere woning zijn doorgaans van hout gemaakt. Wanneer je woning al meer dan 25 jaar oud is zal het zomaar zo kunnen zijn dat jouw kozijnen en ramen aan vervanging toe zijn. Waarschijnlijk zit jij in de situatie dat je aan het rondkijken bent wat er allemaal zoal te krijgen is op het gebied van nieuwe ramen. De keuze is nogal wat uitgebreider geworden sinds de bouw van jouw woning. Wanneer jij kiest voor nieuwe ramen met een moderne uitstraling en een oersterk materiaal, is aluminium een uitstekende keuze. Aluminium ramen hoef je namelijk nauwelijks te onderhouden. Schilderen zal niet nodig zijn en bij veel aluminium ramen is dit ook niet mogelijk. Natuurlijk ben jij heel benieuwd hoeveel ramen van aluminium jou ongeveer gaan kosten. We hebben daarom een aantal prijzen voor je op een rijtje gezet.

Wat is de prijs van aluminium ramen

We gaan je een indicatie geven van de prijs van aluminium ramen. De eerste indicatie is er één van aluminium ramen die all-in is, dus inclusief het leveren, plaatsen en BTW. In dat geval mag je per vierkante meter rekenen op een prijs tussen 600 en 800 euro. Een gemiddeld rijtjeshuis heeft in totaal ongeveer 20 vierkante meter raamoppervlak.

De volgende indicatie is de prijs van alleen de ramen. Deze prijs is inclusief afleveren en BTW, maar exclusief het arbeidsloon.
We hebben een aantal veel voorkomende soorten ramen voor je op een rijtje gezet.

Welk type raam Oppervlakte van het raam Prijs, inclusief levering,BTW, isolatieglas maar exclusief montage
Vast raam Per vierkante meter Tussen 340 en 380 euro
Draai-kiepraam Per vierkante meter Tussen 430 en 540 euro
Valraam Per vierkante meter Tussen 455 en 545 euro
Schuifraam Per vierkante meter Tussen 1140 en 1300 euro

De kosten uit bovenstaand schema kan je gebruiken als uitgangspunt om de kosten van nieuwe aluminium ramen voor jouw huis te berekenen. Wanneer je wil weten hoeveel je kwijt bent aan deze ramen inclusief het plaatsen zal je het totale kostenplaatje met twee moeten vermenigvuldigen.

 

Hoe is de totale prijs tot stand gekomen

De totale prijs is tot stand gekomen aan de hand van een aantal keuzes die jij hebt gemaakt tijdens het bestellen van jouw aluminium ramen. Deze keuzes hebben we voor je opgezocht.

  • Keuze 1: wat voor type raam kies je. Je ziet een aantal verschillende ramen op een rijtje staan. We leggen nu uit wat die ramen inhouden.
  • Vast raam. Een vast raam is het meest voorkomende raam in een woning. Een vast raam kan je niet open zetten om te ventileren. Wel kan je ervoor kiezen om een ventilatierooster in een vast raam te laten plaatsen. Een vast raam is de voordeligste soort. Vaak zit een vast raam in een kozijn in combinatie met een andere soort raam.
  • Een draai-kiepraam. Een draai-kiepraam is een raam met een bepaald mechanisme waardoor je het helemaal kan openzetten om goed te luchten, of alleen kan kiepen waardoor de bovenkant open staat. Dit is geschikt om je woning de hele dag door te luchten. Luchten is nodig om te zorgen dat je geen schimmelvorming in je woning krijgt. Vocht krijgt zo de kans om weg te trekken.
  • Een valraam. Een valraam is het type raam wat je vaak tegenkomt bij kleinere ramen . Dit raam gaat aan de onderkant open en je kan het met een uitzetter open zetten, Dit raam zie je vaak in badkamers en wc’s, maar ook bij kleine ramen in de woonkamer of keuken.
  • Een schuifraam. Een schuifraam is een ander woord voor een schuifpui. Dit raam heeft een heel complex mechanisme waardoor het een prijzig raam is. Daarnaast is het schuifmechanisme heel kostbaar, alsmede het speciale inbraak werende hang- en sluitwerk. Een schuifraam zie je vaak bij de achtertuin. Het zorgt voor een goede doorloop en een mooi zicht naar buiten zonder dat er een vensterbank is die het zicht ontneemt. Een schuifraam is naast praktisch dus ook nog eens enorm mooi.
  • Keuze 2: Welk glas kies je. We gingen in de bovenstaande prijstabel uit van ramen die voorzien zijn van ramen met zogeheten isolatieglas oftewel HR++ glas. Het staat je echter vrij om te kiezen voor ramen met enkel glas in kamers waar toch niet veel wordt gestookt zoals in de slaapkamers. Zit je juist meer op de wind met je raam, dan kan HR++ of HR+++ glas een optie zijn. Dit glas is weliswaar duurder maar je verdient deze investering snel terug omdat je veel minder kosten hoeft te maken wanneer jij je woning warm stookt.

 

Type glas Per oppervlakte Prijs, inclusief BTW maar exclusief montage Kostenbesparing op jaarbasis voor een woning met 20 m2 glas
Dubbel glas, standaard 1 m2 Tussen 55 een 65 euro 160 tot 170 euro
HR glas 1 m2 Tussen 60 en 70 euro 210 tot 220 euro
HR+ glas 1 m2 Tussen 65 en 70 euro 270 tot 280 euro
HR++ glas 1 m2 Tussen 70 en 80 euro 290 tot 300 euro
HR+++ glas 1 m2 Tussen 110 en 140 euro 320 tot 330 euro

 

  • Keuze 3: wil je nog extra opties. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een vliegenraam in combinatie met je nieuwe ramen. Ook rolluiken zijn een heel gewilde extra optie.

Besparingstips

De aanschaf van nieuwe aluminium ramen is een behoorlijke aanschaf. We geven dan ook een aantal besparingstips waar jij je voordeel mee kan doen.

  • Koop gelijk nieuwe deuren. Een aanschaf die mensen vaak doen in combinatie met ramen is deuren. Vooral de buitendeuren hebben het flink te verduren. Wanneer je nieuwe kozijnen krijgt is het een goed idee om te informeren naar de prijs van nieuwe deuren.
  • Premies en subsidies. Wanneer jouw woning ouder is dan 25 jaar heb je recht op renovatiesubsidie. Deze subsidie kan behoorlijk oplopen en is van toepassing bij een totale renovatie tot 15000 euro.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Snel geld besparen op je nieuwe aluminium ramen doe je door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag je vrijblijvend een aantal offertes op bij lokale ondernemers. Je bespaart daardoor als snel tot 40 procent op je totale factuur.

 

Gratis tot 6 offertes in je mailbox?

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per PVC specialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale raamspecialisten en kies de beste deal!